Matematik

Nogle spørgsmål til Lineære funktioner

07. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, håber i kan hjælpe mig her.

Skal løse den her opgave:

Brug omskrivningen og bestem b-værdien for en lineær funktion, når

a = -2, y = 450,5 og x = -5.

Bliver jo så til: 450,5 = -2 * -5 + b

Hvordan finder jeg så den her b værdi?

Anden spørgsmål:

Hos en anden vognmand koster stabilgrus 300 kr. pr. m3. Desuden skal man betale 750 kr. for kørsel.

Hvor mange m3 stabilgus skal man købe, før den første er den billigste?

Første vognmand:

y = 300 * x + 750

Anden vognmand:

y = 255 * x + 1250

Har så prøvet at sætte det ind i et graf program for at finde skæringspunktet men synes ikke rigtig hvad jeg så skal gøre.

Skæringspunkt(er) i intervallet [-2 ; 14]

mellem y1 = 300x+750 og y2 = 255x+1250:

( 11.111111 , 4083.333 )


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af StoreNord

Første spørgsmål:    giv x en tilvækst på 5, og y en tilvækst på 5·(-2).

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af mette48 (Slettet)

y=ax+b indsættes værdierne fås, som du skriver

450,5=(-2)*(-5)+b hvilket er en ligning med den ubekendte b

løs ligningen så får du b-værdien

sæt 300x+750 =255x+1250 løs denne ligning, så får du antallet af m3 du skal købe for at priserne er lige store for de 2 vognmænd


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2017 af StoreNord

Han skal købe 11,11 cm3, før y2 er billigst.


Svar #4
08. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Ah ja det kan jeg da godt se, sad allerde med svarene selv skulle bare lige finde dem, tak for det!


Skriv et svar til: Nogle spørgsmål til Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.