Matematik

Bestemmelse af ligning for tangenten til cirklen i punktet P?

08. februar 2017 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Jeg har brug for hjælp til en opgave til min matematikaflevering 

Opgaver lyder som følger:

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og går gennem punktet P(0,2). 
Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P. 

Håber nogen kan hjælpe! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af SuneChr

Det skulle forekomme mærkværdigt, om ikke formelsamlingen har tangentligningen for cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af PeterValberg

Se video nr. 30 + 34 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2017 af mathon

Cirklen
                                    \left (x-3 \right )\left (x-3 \right )+\left(y+2 \right )\left ( y+2 \right )=5^2
har i (0,2)
tangentligningen:
                                    \left (0-3 \right )\left (x-3 \right )+\left(2+2 \right )\left ( y+2 \right )=5^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2017 af mathon

detaljer:
                    cirklen
                                      \left (x-a \right )\left (x-a \right )+\left (y-b \right )\left (y-b \right )=r^2
har i (x_o,y_o)
tangentligningen:
                                      \left (x_o-a \right )\left (x-a \right )+\left (y_o-b \right )\left (y-b \right )=r^2


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for tangenten til cirklen i punktet P?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.