Fysik

Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

14. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået stillet følgende opgave.

Kan nogen hjælpe mig igang - eller fortælle, hvilke formler jeg skal bruge hvor og hvordan?

Tabellen viser, hvilke grundtoner (1. Partialtoner) strengene på en korrekt stemt guitar afgiver:

Tone                     E        A           D          G            H         E1
Frekvens/Hz        82,4    110,0    146,8     196,0      246,9     329,6

Vi betragter nu en korrekt stemt guitar, hvor længden af strengene er 68 cm.

a. Beregn bølgelængden for strengenes grundtone.

b. Beregn frekvensen af E-strengens 3 første overtoner. Beregn ligeledes bølgelængden af de samme           overtoner ved at bruge λ_n=2L/n.

c. Beregn bølgehastigheden for E-strengen.

d. Når man spiller på guitaren, ændrer man som bekendt strengenes toner ved at ændre længden (presse     strengene ned mod gribebrættet). Hvor meget skal E-strengen forkortes, hvis dennes grundtone skal         blive den samme som A-strengens?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2017 af mathon

a.
          \lambda =2L


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2017 af mathon

b.
      f_2=2\cdot \left ( 82{,}4\; Hz \right )

      f_3=3\cdot \left ( 82{,}4\; Hz \right )

      f_4=4\cdot \left ( 82{,}4\; Hz \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2017 af mathon

c.
     v=\lambda _1\cdot f_1=\left ( 2L \right )\cdot \left ( 82{,}4\; s^{-1} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2017 af mathon

d.

      v er beregnet i c.

      \frac{v}{(0{,}68\; m)-x}=110\; s^{-1}             hvor x er forkortelsen i meter.

     \frac{v}{110\; s^{-1}}=(0{,}68\; m)-x

     x=(0{,}68\; m)-\frac{v}{110\; s^{-1}}


Svar #5
17. februar 2017 af Kristensenalex

Til opgave d

Jeg skal sætte bølgehastigheden for E- strengen ind i stedet for v?

x=(0,68m)-\frac{224,13 Hz}{110 s^{^{-1}}}=-1,3575

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2017 af mathon

d.

      \frac{v}{(0{,}68\; m)-x}=110\; s^{-1}             hvor x er forkortelsen i meter.

     \frac{v}{110\; s^{-1}}=(0{,}68\; m)-x

     x=(0{,}68\; m)-\frac{v}{110\; s^{-1}}

     x=(0{,}68\; m)-\frac{112{,}064\; \tfrac{m}{s}}{110\; s^{-1}}=-0{,}3388\; m=-33{,}88\; cm


Svar #7
17. februar 2017 af Kristensenalex

Hvor får du 112,064 m/s fra?


Svar #8
17. februar 2017 af Kristensenalex

Nu har jeg fundet ud af det, mange tak Mathon


Skriv et svar til: Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.