Matematik

Procent

16. februar 2017 af sosoanderen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hansens boghandler har tilbud på bøger. De har sat prisen ned med 30 %.

A. Hvad har prisen været inden når bogen matematikslærens mareridt nu koster 149,00 kr.?   kr.

B. Hvor stor en procentnedsætelse har boghandleren givet hvis de vælger at sælge bøgerne til 99,00 kr?   %


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af mathon

A.

        P_{f\o r}=\frac{149{,}00\; kr}{0{,}70}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2017 af mathon

B.
         1+\frac{p}{100}=\frac{99}{212{,}86}=0{,}465

         \frac{p}{100}=-0{,}535

         p=-0{,}535\cdot 100


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.