Matematik

Isolere med matematik program

21. februar 2017 af blobbi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ρq1ρ-1 + ρ ((Y-p1q1)/p2ρ-1 * - (p1/p2) = 0 

er der nogen der kan isolere q1 og derefter q2? er det muligt at gøre det med hånd eller må man gøre det med et matematik program? Jeg har intet matematik program ... 

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af Therk

Når du spørger om at løse ift. en variabel, du ikke har introduceret (q2), så er jeg tilbøjelig til at lade være med at prøve. Har du skrevet ligningen korrekt op?


Svar #2
21. februar 2017 af blobbi (Slettet)

Undskyld. 

Jeg har en utility fkt: U(q1,q2) = q1ρq2ρ    som er begrænset med en budget Y = p1q1 + p2q2 

isolerer q2 i budgetet og sætter det ind i utility fkt 

max U = q1ρ + ((Y-p1q1)/p2)ρ

Hvor jeg derefter har differentiere fkt i forhold til q1 som bliver følgende (med en række kæderegler): 

ρq1ρ-1 + ρ((Y-p1q1)/p2)ρ-1 * - (p1/p2) = 0 

Jeg skal derefter finde q1 (isolere) og der efter q2 . Det skal gøres med hånd, men jeg kan ikke finde ud af det 


Skriv et svar til: Isolere med matematik program

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.