Matematik

Funktionen f er givet ved, f(x)=6x - 1/2x^3. HJÆLP!

26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er givet ved, f(x)=6x - 1/2x^3. Foretag de nødvendige beregninger ved hjælp af f' og tegn en monotonilinje for f. Bestem derefter koordinaterne til de lokale ekstrema. 


Jeg har gjort således at jeg først har differenteret min f(x), og får her x=2

har gjort det således= f'(x) 6 - 3*1/2*x^2  =>  6 - 1.5x^2   f'(x)=0   6 - 1.5x^2 = 0 =>  x^2= 6/1.5 => x= kvrod(4) derved bliver x=2

Derefter har jeg opstillet mit monotoniskema ved 
f'(1)=4,5   (pil op)
f'(2)=0      (-->)
f'(3)=-7,5  (pil ned)

Men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde mine koordinater til de lokale ekstrema.

Jeg ved at y = f(x) derfor sætter jeg i denne ligning 6x - 1/2x^3  1 , 2 og 3 ind fra mit f' så det giver 

f(1) = 5.5
f(2) = 8
f(3) = 5.5

Men er låst fast her, kan se det er lokal max, men hvordan finder jeg lokal minimum.. 

Ser frem til, et svar. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon

Begynd med at differentiere funktionen.


Svar #2
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Er min differentering forkert da ? 


Svar #3
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2017 af mathon

Sorry - jeg havde ikke læst ordenligt.

6 - 1.5x2 = 0     har to løsninger.


Svar #5
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

Vil du have mig til at anvende diskrimantformlen for for så giver d=36 og x1=12 og x2=-12

Dette passer bare ikke ind når jeg regner på det


Svar #6
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

ellers giver x1=2 og x2=-2


Svar #7
26. februar 2017 af adajdlajn (Slettet)

#4

Sorry - jeg havde ikke læst ordenligt.

6 - 1.5x2 = 0     har to løsninger.

Vil du have mig til at anvende diskrimantformlen for for så giver d=36 og x1=12 og x2=-12

Dette passer bare ikke ind når jeg regner på det

ellers giver x1=2 og x2=-2

Men det fortæller ikke noget om mit lokale max og min og kordinaterne


Skriv et svar til: Funktionen f er givet ved, f(x)=6x - 1/2x^3. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.