Matematik

Vektorer

28. februar 2017 af Marinus99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der nogen som kan hjælpe mig med opgave 2 og 3.
Også hvordan jeg finder koordinaterne for vektorene

På forhånd tak
 

Vedhæftet fil: Aflevering nr.1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af mathon

                      \left | \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{ \left | \overrightarrow{a} \right |^2 + \left | \overrightarrow{b} \right |^2+2\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos\left ( 140^\circ-35^\circ \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2017 af mathon

retningsvinkel i forhold til x-aksen:
                                                      v_{\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}}=\sin^{-1}\left (\frac{ 3{,} 5\cdot \sin(75^\circ)}{\left | \overrightarrow{a} + \overrightarrow{b}\right | }\right )+35^\circ  


Svar #3
01. marts 2017 af Marinus99 (Slettet)

Mathon, ved du ikke hvordan opgave 3 skal laves?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2017 af mathon

Brug opløsning af en vektor \overrightarrow{F} i to komposanter \overrightarrow{F_1} og \overrightarrow{F_2}, hvor man kender vinklerne \varphi _1 og \varphi _2 mellem vektoren \overrightarrow{F} og komposanterne \overrightarrow{F_1} og \overrightarrow{F_2}.

Du får derved to ligninger i to ubekendte t og \left | \overrightarrow{F} \right |.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2017 af mathon

Teori:
            Lav en tegning af en vektor \overrightarrow{F} og dens to komposanter \overrightarrow{F_1} og \overrightarrow{F_2} og deres vinkler \varphi _1 og \varphi _2
            med \overrightarrow{F}.

            Indse - ved brug af sin-relationer - at 

                              \left |\overrightarrow{F_1} \right |=\frac{\sin(\varphi _2)}{\sin(\varphi _1+\varphi _2)}\cdot \left | \overrightarrow{F} \right |

                              \left |\overrightarrow{F_2} \right |=\frac{\sin(\varphi _1)}{\sin(\varphi _1+\varphi _2)}\cdot \left | \overrightarrow{F} \right |


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:opgave2.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2017 af mathon

i anvendelse:
                             4{,}0t=\frac{\sin(50^\circ)}{\sin(105^\circ)}\cdot \left | \overrightarrow{F} \right |

                             3{,}5=\frac{\sin(55^\circ)}{\sin(105^\circ)}\cdot \left | \overrightarrow{F} \right |\Leftrightarrow \left | \overrightarrow{F} \right |=\frac{\sin(105^\circ)}{\sin(55^\circ)}\cdot 3{,}5
hvoraf
                             4{,}0t=\frac{\sin(50^\circ)}{\sin(55^\circ)}\cdot 3{,}5=3{,}27309

                             t=\frac{3{,}27309}{4{,}0}=0{,}818272

                             

                             

  
                           


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2017 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:tinspire.png

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.