Matematik

Fuldstændige løsning

01. marts 2017 af UchihaItachi - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne den fuldstændige løsning vha. panserformlen og skal regne integrealet i planserformlen før jeg kan gå videre, men er ikke sikker hvordan det skal gøres.. 

\int e^-(7t+k)dt

Nogen der kan hjælpe trin for trin. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af mathon

  Hvis du mener
                               \int e^{-7t+k}\, \mathrm{d}x     
er det integration ved brug af substitution.      


Svar #2
01. marts 2017 af UchihaItachi

#1 

ja det skulle være uden parentese. Kan du eventuel gå den igennem? 


Svar #3
01. marts 2017 af UchihaItachi

Jeg skal begynde med at finde indre og ydre funktion

indre funktion er: u = -7t + k også kan jeg finde den afledede funktion af den indre funktion i integralet (-7t+k)'=??

hvad giver det..?


Svar #4
01. marts 2017 af UchihaItachi

det er vel 7


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2017 af mathon

         sæt
                     u=-7t+k   og dermed   -\frac{1}{7}\, \mathrm{d}u=\mathrm{d}t


Svar #6
01. marts 2017 af UchihaItachi

Så langt er jeg også kommet men efterfølgende er jeg ikke helt med på hvad jeg skal gøre.. 


Svar #7
01. marts 2017 af UchihaItachi

Det er løst :) 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2017 af mathon

             \int e^{-7t+k}\, \mathrm{d}t =-\frac{1}{7} \int e^{u}\, \mathrm{d}u=-\frac{1}{7}e^u+C=-\frac{1}{7}e^{-7t+k}+C


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.