Matematik

Fuldstændige løsning til 1 ordens differentialligning

01. marts 2017 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Hej har til opgave at finde den fuldstændige løsning vha. panserformlen til denne differentialligning: 

y'(t)=-(2t+4+3)*y(t)=e^{t^2}

Jeg er kommet frem til dette,

y(t)=e^-(^{^{-(t^2+7t)}}^+^k)*1/-7*e^-^7^+^k+C

Lidt svært at skrive det her. Men se på vedhæftet vil. Men er egentlig ikke sikker om jeg er har fundet den fuldstændige løsning endnu. Kan i bekræfte eller hjælpe?

Vedhæftet fil: 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af peter lind

Det er noget vrøvl du skriver. Den sidste ligning giver y(t) alene.

Du har en differentialligning af formen

y'(t) + a(t)*y = f(t) som har den fuldstændige løsning

y = e-A(t)*∫eA(t)f(t)dt + c*e-A(t)


Svar #2
02. marts 2017 af UchihaItachi

Forstår ikke helt kan du uddybe eller hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2017 af peter lind

Find A(t)

Find eA(t)

Find ∫eA(t)f(t)dt

Sæt ind i formlen i #1


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning til 1 ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.