Matematik

andengrads ligninger

02. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en matematik opgave som jeg ikke helt kan finde ud af at løse :/

Jeg håber at der måske er nogen af jer der kunne hjælpe mig med at løse opgaven

Tak på forhånd :)

a)      Bestem tallet c , så andengradsligningen 3x^2-2x+c=0  har netop én løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2017 af OliverHviid

Find diskriminanten d, og løs derefter ligningen d=0


Svar #2
02. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Det er første gang at jeg får stillet sådan et spørgsmål i matematik :/ kan du måske uddybe lidt mere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2017 af OliverHviid

Du har andengradsligningen: 3x^2-2x+c=0

Find først diskriminanten vha. formlen d=b2-4ac

Herefter sætter du d=0 og isolerer så c.


Skriv et svar til: andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.