Fysik

Fysikopgave - Tryk - Flamingokugle

04. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

En flamingokugle med radius 7,0 cm har en densitet på 25 kg/m^3. Kuglen bliver nedsænket i en beholder med havvand. Densiteten for havvand er 1030 kg/m^3

a - Beregn flamingokuglens volumen.

b - Beregn opdriften på kuglen, hvis den er fuldt nedsænket i vandet.

c - Kuglen fastgøres til bunden af beholderen med en snor. Beregn snorkraften? (Antag at kuglen er fuldt            nedsænket i vandet).


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2017 af peter lind

a  volumet er 4*π*r3/3

b  opdriften = rumfanget af kugle*massefylde af havvand*g

c  opdriften-massen af kuglen*g


Svar #2
04. marts 2017 af Kristensenalex

c) er det ikke F_{snor}-F_{opdrift}=14,54N-9,82N=4,72N


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2017 af peter lind

Du skal jo finde snorekraften


Skriv et svar til: Fysikopgave - Tryk - Flamingokugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.