Matematik

Solen består af ca. 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg hydrogen. Man regner med, at solen forsvinder, når 10%10% er brugt. Hvor meget er 10%10% af 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg?

06. marts 2017 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

Skal bruge hjælp til 

Solen består af ca. 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg hydrogen. Man regner med, at solen forsvinder, når 10%10% er brugt.

Hvor meget er 10%10% af 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg?

Hvordan skal jeg udregne det? Her er et billede af det jeg laver 

http://prntscr.com/eglvun


Svar #1
06. marts 2017 af Mario517


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2017 af mathon

        10\%=10^{-1}

10% af 1,5⋅1030 kg

        10^{-1}\cdot{1,}5\cdot 10^{\, 30}=1{,}5\cdot 10^{\, 30+(-1)}\; kg=1{,}5\cdot 10^{\, 29}\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvorfor skriver du 10%10%?


Skriv et svar til: Solen består af ca. 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg hydrogen. Man regner med, at solen forsvinder, når 10%10% er brugt. Hvor meget er 10%10% af 1,5⋅1030kg1,5⋅1030kg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.