Matematik

Vektorer

09. marts 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg har lidt svært ved denne opgave:

Bestem tallet k, således at vektorene a= (12,5) og b=(16,k) er parallelle. Find derefter tallet t, så vektoren b = t * vektor a og vektor a = s * vektor b

Hvordan gør jeg dette? Er der en som gerne vil forklare det til mig? :-)

Tak på forhånd.


Svar #1
09. marts 2017 af yase0112 (Slettet)

Slet ingen, som kan hjælpe? Det haster lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2017 af peter lind

Du skal løse ligningen |a·b| = |a||b|


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2017 af hesch (Slettet)

1)  Løs ligningen mht. k:  5/12 = k/16.  Vektorerne har så samme hældning, og er dermed parallelle.

2)  Med dette k bestemt, er vektorerne parallelle, men har forskellig længde. At b = t*a betyder at også længderne er ens:

En vektor v's længde, | v | = | (xv,yv) | = √(xv2 + yv2).     ( Pythagoras ).


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2017 af peter lind

der er to løsninger


Svar #5
09. marts 2017 af yase0112 (Slettet)

#3 hvorfor skal jeg gøre det? Kan du prøve at uddybe det lidt, for jeg forstår ikke, hvordan jeg skal gøre dette. Bliver bare forvirret...


Svar #6
09. marts 2017 af yase0112 (Slettet)

#2 er det en specifik formel du har fat i? Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2017 af peter lind

Du kender da formlen for prik produktet. Den skal du bare sætte ind på venstre side. Jeg går også ud fra at du kender formlen for længden af en vektor. Den sætter du ind på højre side


Svar #8
12. marts 2017 af yase0112 (Slettet)

Jeg er lidt confused når det kommer til formlerne, da der er så mange.. Hvilke er det vi snakker om nu?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2017 af peter lind

a·b = a1*b1+a2*b2

a2 = a12+a22


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.