Matematik

Trigonometri

11. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Jeg har fået oplyst 1 side og 1 vinkel på en trekant. Kan ikke finde nogle formler der kan beregne de andre sider og vinkler ud når man kun har fået oplyst så lidt.
Hjælp?

Har tjekket i min bog, der er kun eksempler hvor der er oplyst 2 sider.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2017 af mathon

Der må så være noget specielt ved trekanten:

                                     retvinklet, ligesidet …


Svar #2
11. marts 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Der må så være noget specielt ved trekanten:

                                     retvinklet, ligesidet …


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2017 af PeterValberg

Har du hørt om den arealformel for trekanter, der omtales som "Den halve appelsin" ?
Anvendt på din opgave, har du:

T_{ABC}=\tfrac12\cdot|AB|\cdot|AC|\cdot\sin(\angle A)

Indsæt de kendte oplysninger, isolér |AC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2017 af PeterValberg

|BC| kan efterfølgende (når du har bestemt |AC|) bestemmes vha. en cosinusrelation.

Vinkel C kan derefter bestemmes vha. en sinusrelation 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2017 af mathon

                             b=\frac{2\cdot T}{7\cdot \sin(35^\circ)}

                             a=\sqrt{b^2+7^2-2\cdot 7\cdot b\cdot \cos(35^\circ)}

                             B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2017 af PeterValberg

Vedr. "Den halve appelsin" 

T_{ABC}=\tfrac12\cdot a\cdot b\cdot\sin(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.