Fysik

Beregn bølgelængde af absorberede foton?

12. marts 2017 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der fortælle mig hvorledes jeg knækker den her?!

Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere.

Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?

Jeg kan vitterligt ikke gennemskue hvilke former -og hvordan jeg bruge dem. -.-


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af peter lind

E = h*f = h*c/λ hvor h er Plancks konstant, f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2017 af AngelOneOne

Hej Naglfar,

Normalt får man Δε fra:

Δε = εslut - εstart

ε kan beregnes ud fra formlen:

ε = h • c/λ

h = Planck's konstant (4,136 x 10-15 eV x s)
c = lysets hastighed (2,998 x 108 m/s)
λ = bølgelængden

Ud fra denne formel kan vi udlede:

λ = h • c/Δε

I din opgave, kender vi ikke εstart eller εslut, men kender tilgængæld Δε der er: 6,76 eV

Vi kan derfor udlede at λ = h • c/Δε = ((4,136 • 10-15 eV • s) • (2,998 • 108 m/s)) / 6,76 eV = 1,834 • 10-7 m = 183 nm

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2017 af mathon

Den korte version:
                                          E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }
hvoraf
                                          \lambda=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{E_{f\! oton} }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{6{,}76\; eV }
 


Skriv et svar til: Beregn bølgelængde af absorberede foton?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.