Matematik

Procenter!

14. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Jeg ved godt, at dette er et fjollet spørgsmål, men min veninde og jeg er uenige om hvordan den føglende opgave skal beregnes: 

Antal deltagere i motionsløbet er steget. I 1993 var der 468854 deltagere, mens der i 2008 var 707802 deltagere. 

Hvor mange procent er antallet steget?

Vi er lidt uenige om hvordan det skal udregnes.

468854/707802*100= 66% (afrundet)

el.

707802-468854=238948

238948/468854*100= 51% (afrundet)

Det er jo vildt forskellige resutalter..

Håber nogle vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2017 af PeterValberg

Se video nr. 10 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2017 af mathon

sammenhængen er
                                   707802=(1+r)\cdot 468854

                                   1+r=\frac{707802}{ 468854}=1{,}50964

                                   r=0{,}50964=50{,}964\%

stigningen skal naturligvis beregnes af det tal, i forhold til hvilket stigningen foregår dvs i forhold til 468854
dvs
                  238948/468854*100= 51% (afrundet)
                                   


Svar #3
14. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet)

Tak for det! 

Så vandt jeg da det væddemål!!


Skriv et svar til: Procenter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.