Matematik

find længde på dåse mur ??

14. marts 2017 af matforviret1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

skal bygge en mur af tomme dåser( str =  a 33cl  h : 11,5 r : 3,3cm ) den skal være ti dåser høj , altså 115cm ....og jeg har ( hold fast ) 1,72*10^7 dåser i alt ...hvor lang , bliver den mur ???   ) gået lidt i stå ??? og skal have det sendt nu ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af SuneChr

Diameteren af en dåse er lig med dåsens bredde = 6,6 cm.
Du siger så:
Der kan af 10 dåser laves en mur på 6,6 cm.
Jeg har derfor  \frac{1,72\cdot10 ^{7}}{10}  dåsetårne, som hver er 10 dåser høj.
Muren bliver derfor denne brøk gange med 6,6 cm lang.
Det kan du hurtigt lave om til km idet      1 km = 105 cm 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2017 af jantand

Hvis muren er 10 dåser høj. Så kan den blive 10^6 dåser lang.

Dåserne er 6,6 cm brede når radius er 3,3 cm

Så muren kan blive 1.72*6,6*10^6  cm lang . Det giver længden i cm.

Hvis du omregner til kilometer. kan du lbedre se hvor lagt det er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2017 af SuneChr

Jeg ville måske overveje, i fald der var pantmærke på, at gå ned til flaskeautomaten med dåserne og la' mur være mur.
Det ville godt nok tage 199 dage 1 time 46 min 40 sek at aflevere dåserne ved en hastighed på
1 dåse pr. sek.
Men så var man også 17 200 000 kr rigere, såfremt alle dåser havde A-pant mærke på. 


Skriv et svar til: find længde på dåse mur ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.