Matematik

vilkårlige trekanter

15. marts 2017 af brormand12 - Niveau: A-niveau

Hjælp pleas ! 

jeg sidder med et opgave der omhandler sinusrelationen, opgaven lyder som 

For at bestemme højden af et kirkespir måles vinklen mellem vandret og sigtelinjen til spirets top fra to forskellige positioner A og B. Endvidere måles afstanden mellem A og B. De to vinkler og afstanden fremgår af figuren.

Bestem kirkens højde ud fra målingerne. Det er tanken, at du først skal benytte en sinusrelation til at bestemme a i trekant ABC


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2017 af PeterValberg

....  De to vinkler og afstanden fremgår af figuren.....

Upload lige den omtalte figur :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. marts 2017 af brormand12

her er figuren 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2017 af janhaa

\tan(33^o)=h/(52+x)\\ \\ \tan(49^o)=h/x

dvs

tan(33) = x*tan(49) /(52+x)

x = 77,6 (m)


Svar #4
15. marts 2017 af brormand12

Men der står, at jeg skal benytte sinusrelationen til finde a og hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2017 af mathon

                        


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2017 af mathon

eller
                    a=\frac{\sin(33^\circ)}{\sin(49^\circ+33^\circ)}\cdot (52\; m)

          
              da h_{kirke}=a\cdot \sin(49^\circ)

                   h_{kirke}=\frac{\sin(33^\circ)\cdot \sin(49^\circ)}{\sin(49^\circ+33^\circ)}\cdot (52\; m)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2017 af mathon

korrektion:
eller
                  h_{kirke}=\frac{\sin(33^\circ)\cdot \sin(49^\circ)}{\sin(49^\circ-33^\circ)}\cdot (52\; m)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2017 af mathon

eller
              h_{kirke}=\frac{{tan\left (49^\circ \right )\cdot tan\left (33^\circ \right )}}{tan\left (49^\circ \right )- tan\left (33^\circ \right )}\cdot \left ( 52\; m \right )


Skriv et svar til: vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.