Matematik

trekanter

16. marts 2017 af brormand12 - Niveau: A-niveau

Jeg sider med en matematik opgave og jeg kan ikke komme videre. Jeg håber, at der er nogle der kan hjælpe! 

Opgaven lyder: Der er et kort over et ø, vi skal bestemme alle vinkler og afstanderne fra punkt til punkt. Jeg har svaret på de opgave. Jeg er nået til dette spg.

Nu har du styr på placeringen af 4 punkter på øen - men det er vel næppe et kort endnu, forklar hvordan proceduren kan fortsættes med flere punkter. 

Jeg kan ikke kom videre. Er der nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af SuneChr

Det ville være rart at have hele opgaven.
Et kort over et landskab skal også vise målestoksforholdet, hvori det er tegnet og en Nord-Syd retning.
Et godt kort har også højdekurver og markeringer for passende længde- og breddegrader.
Jeg kan ikke, alene ud fra det sparsomme materiale, tilbyde yderligere hjælp.


Svar #2
16. marts 2017 af brormand12

her er hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2017 af SuneChr

.SP 1603172340.PNG

Vedhæftet fil:SP 1603172340.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2017 af mathon

                   \left | EH \right |=\frac{\sin(80{,}7^\circ)}{\sin(80{,}7^\circ+37{,}2^\circ)}\cdot 10

                   \left | HK \right |=\frac{\sin(37{,}2^\circ)}{\sin(37{,}2^\circ+80{,}7^\circ)}\cdot 10

                   \left | EM \right |=\frac{\sin(42{,}4^\circ)}{\sin(42{,}4^\circ+66{,}9^\circ)}\cdot \left | EH \right |

                   \left | HM \right |=\frac{\sin(66{,}9^\circ)}{\sin(66{,}9^\circ+42{,}4^\circ)}\cdot \left | EH \right |


Svar #5
17. marts 2017 af brormand12

Dem har jeg svaret på.

men jeg kan ikke komme videre med dette spørgsmål

Forklar hvordan proceduren kan fortsættes med flere punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2017 af SuneChr

Udover det i indlæggene allerede nævnte kan du jo finde arealet af firkant EMHK
For at finde hele øens areal skal man have en del ekstra målestationer.
Man kunne placere kortet på et kvadratnet for at lette arbejdet:
SP 1703171311.PNG

Vedhæftet fil:SP 1703171311.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2017 af Soeffi

#5 Forklar hvordan proceduren kan fortsættes med flere punkter?

Man skal finde et landmærke som f.eks. en kirke, der kan danne hjørnet i en ny trekant sammen med to punkter, som man allerede har brugt.

Vedhæftet fil:1745101.png

Svar #8
17. marts 2017 af brormand12

tusind taak!!


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.