Matematik

Omkreds og Areal

19. marts 2017 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville i gribe denne opgave an, vil i dele den op i en rektangel og en trekant eller er der en måde hvor man kan finde det for hele figuren???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:1745458.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2017 af hesch (Slettet)

Ang. areal finde en formel, der ikke nødvendigvis skal huskes udenad:  Den ses intuitivt.

A = ( bredde )  * ( gennemsnitshøjde ) =

8 * ( 10 + 4 ) * ½

| DC |  findes vha. Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2017 af StoreNord

Omkredsen er  10+8+4+√(6²+8²)

Arealet er de parallelle siders halve sum gange højden (som her er 8).


Svar #4
19. marts 2017 af ElNino198 (Slettet)

Er denne måde korrekt

Vi deler figuren op i en rektangel og en trekant 
For rektanglen er
Formel for Omkreds
O=2*(l*b)
O=2*(8+4)=24
Formel for Areal
A=l*b
A=8*4=32

For trekanten er
Vi bestemmer først længden af siden B i trekanten som er 10-4 =6
a^(2)+b^(2)=c^(2)
a^(2)+6^(2)=8^(2)
a^(2)+36=64
a^(2)=64-36
√(a^(2))=√(28)
a=7
Formel for Omkreds
O=a+b+c
O=7+6+8=21
Formel for Areal
A=((1)/(2))*højde *grundlinje
A=((1)/(2))*6*8=24
Arealet og Omkreds  for den indhegnet figur er 

Arealet og Omkreds  for den indhegnet figur 
A=32+24=56
O=24+21=45


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2017 af StoreNord

Hvis du får det samme som jeg i #3, er din måde nok lige så god som min.  (men du bruger meget papir)            :)

--a=7         er ihvertfald forkert.


Svar #6
19. marts 2017 af ElNino198 (Slettet)

Hvad er √28?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2017 af StoreNord

Har du ikke en lommeregner?          5,291502622      (ca)

-så brug denne her:      https://www.google.dk/search?client=ubuntu&channel=fs&q=lommeregner+p%C3%A5+nettet&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=vaXOWNi5CcSgsAGs5Zq4Aw

eller

http://www.onlinelommeregner.dk/


Skriv et svar til: Omkreds og Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.