Matematik

Differential regning

21. marts 2017 af superdanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal lave en matematik opgave på mit HF hold. Da jeg studerer online, og min lære ikke svarer på mine mails, er jeg rimelig lost. 

Opgaven omhandler en cykelsti. Jeg forstår det SLET ikke. Jeg har stirret mig blind på det, jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal kunne regne opgaven ud, fordi jeg mangler oplysninger på én af siderne. 

Se vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: Rapport 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af peter lind

Jeg kalder der hvor den blå linie rammer linien AB for D. Der hvor stien drejer af kalder jeg E Den ene af siderne er x. Sykket |DE| er 3-x. Stykket |BD| kan du fine ved hjælp af pytagoras. Stykket BD findes derefter af pytagoras


Svar #2
21. marts 2017 af superdanne (Slettet)

Hej Peter Lind. Stykket BD oplyses i opgaven. Det er 4 km lang. Kan du måske forklare mig helt præcis hvad du mener? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2017 af mathon

                       \left | DC \right |=\sqrt{5{,}66^2-4^2}

                       \left | EC \right |=\sqrt{(3-x)^2+5{,}66^2-4^2}

pris:
                       p(x)=x\cdot 3+\left | EC \right |\cdot 12

                       p(x)=x\cdot 3+\sqrt{(3-x)^2+5{,}66^2-4^2}\cdot 12


Svar #4
21. marts 2017 af superdanne (Slettet)

Tak Mathon, det giver god mening! Men hvordan finder jeg ud af den mindste pris ved hjælp af differential regning? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2017 af peter lind

Differentier p(x) og løs ligningen p'(x) = 0.


Svar #6
21. marts 2017 af superdanne (Slettet)

Tak! Jeg forsøger :D 


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.