Fysik

HJÆLP!! bølger, lys og frekvenser

30. marts 2017 af MaleneHilde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har en opgave hvor jeg skal finde frekvensen af lys.

Jeg ved at formlen er f = c/lambda. Jeg ved både hvad lamda og c er, men da c står i m/s og lambda står i m, ved jeg ikke hvordan jeg skal regne mit resultat (når jeg har divideret det med hinanden) om til hertz (fordi frekvens er i hertz). Kan nogle hjælpe mig, det ville gøre mig så glad!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af peter lind

Hertz = sek-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2017 af hesch (Slettet)

λ  er længden af en hel periode af en bølge. Derfor får du ved divisionen enheden ud i

[perioder / sek] = Hz.    ( Frekvens, ofte betegnet F )

Indenfor mekanisk fysik og el-lære benytter man enheden

[radianer / sek] = [ s-1 ]     ( Vinkelhastighed, ofte betegnet ω )

. . . fordi denne enhed passer ind i SI-systemet.

Så - for en anden gangs skyld :

ω = 2πF

. . af den simple grund, at 1 periode = 2π radianer  ( 360º ).

Enheden [ s-1 ] opfatter jeg som værende [radianer/s],  [ Hz ] som værende [perioder/s], men der er generelt rod i disse enheder.


Skriv et svar til: HJÆLP!! bølger, lys og frekvenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.