Matematik

Godt vejr - Dårligt vejr

04. april 2017 af Martinsswa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig med de to opgaver.

Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan regne 3,2 og 3,5.

Jeg har brugt 30 min. på og finde løsningen med det lykkes ikke alligvel, så jeg vil gerne bed om jeres hjælp og forklare de to opgaver.

Vedhæftet fil: 20170404_163005.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2017 af Rossa

Opgave 3.2
Givet en funktion med en uafhængig variable x, som repræsenter højden ik?.
I 3.2 giver man til dig en højde på 5000 meter, altså x = 5000, og indsæt den i funktionen, for at få en y-værdi. Substitute x med 5000.

I 3.5 er der givet en y-værdi, men du skal finde højden ved at opstille en ligning.
Altså  200 = funktionen, og isoler x, altså er opgaven løst.
 


Svar #2
04. april 2017 af Martinsswa (Slettet)

Tusind tak :)


Svar #3
04. april 2017 af Martinsswa (Slettet)

Hey, kan du ikke lige forklare det lidt bedre, fordi jeg ikke rigtig forstod noget af det, jeg har det stadig sværet med det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2017 af Rossa

3.5.

200 = 1013*4,35^{(-0.0001*x)}

divider med 1013 på begge sider:
\frac{200}{1013} = 4,35^{(-0.0001*x)}

Tag den naturlig logaritme, og husk på naturlig logaritme regler

\ln\left(\frac{200}{1013}\right) = \ln \left( 4,35^{(-0.0001*x)} \right) = -0,0001\ x *\ln(4,35)

prøv at isolere x nu, og jeg regne til at være: x = 11035.10266 \ m

.

3.2
Højden = x ?

Lufttrykket er y = 1013*4,35^{0,0001\ x} ? 

Højden på 5000 hvor  x = 5000 meter nu? ik?

Lufttrykket på 5000 meter er y = 1013*4,35^{0,0001* 5000} = 485.6963244 hPa

Jeg kan desværre ikke forklare det bedre. I opgave 3.5 skal du bare isolere x, og det har jeg regnet næsten færdigt. Held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2017 af Vgyvgy (Slettet)

3,2 giver da ikke 485,70hPa?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2017 af Rossa

Jeg er vandt til at bruge punktum i stedet for  komma, og derfor tog jeg fejl. Det er rigtigt, at 
3,2 giver  485,70hPa eller som jeg mener 485,6963244 hPa.

Altså i 3,5 er x = 11035,10266 meter


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2017 af Vgyvgy (Slettet)

Når jeg taster tallene på lommeregneren giver det 2112.78?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2017 af Mathias7878

Har du ikke et matematikprogram, du kan regne opgaven med Vgyvgy? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2017 af Mathias7878

Det giver 11035,10266 meter, som Rossa siger. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2017 af Vgyvgy (Slettet)

Formlen hedder y=1013 * 4.35 op løftet i 0,0001 * 5000

Skriv et svar til: Godt vejr - Dårligt vejr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.