Matematik

F(x) ligning

05. april 2017 af hq02 - Niveau: 9. klasse

Hej, hvordan regner man dette ud: 

f(x)=4*5:6+3*43-1*71:1,22

på forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2017 af mathon

                     \frac{4\cdot 5}{6}+3\cdot 4^3-\frac{71}{22}              brøkerne forlænges til fællesnævner 66:

                     \frac{220}{66}+192-\frac{213}{66}

                     192+\frac{220-213}{66}=192\tfrac{7}{66}

                      

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2017 af mathon

korrektion:
                     \frac{4\cdot 5}{6}+3\cdot 4^3-\frac{71}{1{,}22}

                     \frac{4\cdot 5}{6}+192-\frac{7100}{122}

                     \frac{4\cdot 5}{6}+192-\frac{3550}{61}      brøkerne forlænges til fællesnævner 366:

                     192+\frac{1220}{366}-\frac{21300}{366}

                     192+\frac{1220-21300}{366}

                     192-\frac{20080}{366}

                     192-\frac{10040}{183}

                     192-54-\frac{158}{183}

                     137+\frac{183-158}{183}=137\tfrac{25}{183}


                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2017 af SuneChr

# 1
1. linje, sidste brøks nævner skal være 1,22
Resultat     137 25/183  


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2017 af SuneChr

Hvis
f(x)=3x^{3}+\frac{5}{6}x-\frac{3550}{61}

så er  f (4) =  137 25/183 
 


Skriv et svar til: F(x) ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.