Matematik

Trigonometri hjælp!

13. april 2017 af Bianca2009 - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er [AB] = 7, vinkel A = 35 grader og arealet af trekanten er 15. 

A) bestem [AC] 

B) bestem [BC] og vinkel C

Jeg har såå svært ved trigonometri, og er helt lost? :(( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af peter lind

arealet = ½|AB|*|BC|sin(A)

B) Brug cosinusrelationerne til at finde |BC| Derefter er der flere muligheder for at finde vinkel C. Du kan enten bruge cosinusrelationerne eller sinusrelationerne


Svar #2
13. april 2017 af Bianca2009

jeg forstår stadig ikke hvordan jeg får regnet opgave A? jeg har jo allerede mit areal som er 15. Det jo givet? så det ikke den jeg skal regne men siden AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af peter lind

Undskyld der skulle stå

arealet = ½|AB|*|AC|sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2017 af mathon

a)

Gør dig til en regel af udfærdige en prøvetegning,
så du har noget at orientere dig ud fra:

          T 
er trekantarealet:

                                           \frac{1}{2}\cdot c\cdot \sin(A)\cdot b=T      

                                           \left | AC \right |=b=\frac{2T}{c\cdot \sin(A)}  

                                           \left | AC \right |=b=\frac{2\cdot 15}{7\cdot \sin(35^\circ)}             


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. april 2017 af mathon

b)

                \left |BC \right |=a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}

                C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )


Svar #6
13. april 2017 af Bianca2009

Super mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Trigonometri hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.