Matematik

Ole har x kr., og Thomas har 50 kr. mere end Ole. Heidi har halvdelen af det, som Thomas og Ole har tilsammen.

17. april 2017 af hjælpiskolen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skriv et udtryk, der viser,  

Hvor mange penge Thomas har

 Hvor mange penge Ole og Thomas har

 Hvor mange penge Heidi har


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af Mathias7878

Hvis Ole har x kr, og Thomas har 50 kr mere mere end Ole må han have:

x kr + 50 kr

Hvis Ole har x kr, og Thomas har 50 kr mere mere end Ole må de tilsammen have:

x kr + 50 kr + x kr = 2x kr + 50 kr

Derfor må Heide have halvdelen af, hvad de har tilsammen, dvs:

(2x kr + 50 kr)/2 = x kr + 25 kr

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2017 af pure07

Ole har x

Thomas har 50kr mere end Ole, dvs x+50

Til sammen har de to altså x+(50+x), som er det samme som 50+2x. Heide har så halvdelen af 50+2x. Så bør du kunne opstille et udtryk for det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2017 af mathon

                      Ole                  Thomas             Ole & Thomas                       Heidi          
       penge      x                        x + 50                   2x + 50                    (2x+50)/2 = x +25    


Skriv et svar til: Ole har x kr., og Thomas har 50 kr. mere end Ole. Heidi har halvdelen af det, som Thomas og Ole har tilsammen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.