Matematik

volumen af kasse

17. april 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

der skal laves en kasse af et kvadratisk stykke papirmed sidelængden 12cm. man portskærer det røde felter. æskens ender og sider fremkommer ved at bøje op hvor der er strejer. 

jeg skal bestemme det størst mulige areal. 

er det ikke noget med at finde V(x) og tage V´(x) =0???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af StoreNord

"jeg skal bestemme det størst mulige areal."           mener du arealet af kassens bund?

En Pizza-kasse har en meget stor bund.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2017 af SuneChr

# 0
Som overskriften antyder, skal man vel finde det størst mulige rumfang af en åben kasse med kvadratisk bund, som fremstilles af et 12 × 12 cm stykke papir, hvoraf bortskæres et kvadrat, med siden x , i hvert af papirets fire hjørner?
# 1
Pizzaen, med en diameter på < 12 cm, bliver i givet fald hurtig afkølet i den åbne kasse.


Svar #3
18. april 2017 af soer381k

#1

#2

det er en kasse med låg og jeg har vedlagt et billede af skabelonenen :)

Vedhæftet fil:optimering.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2017 af StoreNord

I overskriften skriver du om volume. I teksten skriver du om areal. Hvad mener du egentlig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2017 af StoreNord

Vi skal finde det maximale volume.   Glem alt om papirspild.

Kald ombukket x. , 
Den færdige kasses længde er 12-2x.

Dens bredde er 6-x.

Dens højde er x.

Volume = (12-2x)(6-x)(x).      Du kan tegne grafen med Geogebra og aflæse lokalt maximum..

Eller, hvis du har har lært at differentiere, kan du undersøge, hvor f'(x)=0; for dèr er der mulighed for extrema.

Vedhæftet fil:volumen af kasse.png

Skriv et svar til: volumen af kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.