Matematik

Bestem parameterfremstilling, bestem vinkel og bestem x,y koordinaterne

29. april 2017 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, vi har om emnet vektorer i 3D lige nu og har fået sådan en opgave her. Kan i hjælpe mig med at finde ud af hvordan kan løse den uden at give mig hele svaret? Jeg vil helst gerne kunne forstå det så godt som muligt og det tror jeg ikke jeg kan hvis jeg får givet svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2017 af mathon

a)     
           En parameterfremstilling for lingennem A og B:

                              l_{AB}\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=s\cdot \overrightarrow{AB}       


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2017 af peter lind

a) AB er en retningvektor for linien gennm A og B. desuden går den gennem et givet punkt A eller B Det er nemmest at bruge A

b) Vinklen er den samme som vinklen mellem retningsvektorerne

c) I parameterfremstillingen sæt z = 80. Det bestemmer t og erve kan du finde de andre koordinater


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2017 af fosfor (Slettet)

a) (x,y,z) = A + t·AB


Svar #4
29. april 2017 af TingleFinger (Slettet)

#1

a)     
           En parameterfremstilling for lingennem A og B:

                              l_{AB}\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=s\cdot \overrightarrow{AB}       

Jeg tror der er en fejl ved billedet jeg kan nemlig ikke se det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2017 af mathon

                                  lAB:    s · AB


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2017 af StoreNord

1^{2}                    ja, Lignings-editoren på Studieportalen er i udu.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2017 af mathon

b)
                                                BArBC
                      cos(V) =         ----------------
                                              |BA| · |rBC|


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. april 2017 af mathon

                                                    BA • (-rBC)
                      cos(Vspids) =         ----------------
                                                    |BA| · |rBC|


Svar #9
29. april 2017 af TingleFinger (Slettet)

#8

                                                    BA • (-rBC)
                      cos(Vspids) =         ----------------
                                                    |BA| · |rBC|

Jeg har lige prøvet den formel men jeg tror ikke mit svar er rigtigt. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. april 2017 af fosfor (Slettet)

-112 = -121

det du har brug for er

(-11)2 = 121

Det samme med -40


Svar #11
29. april 2017 af TingleFinger (Slettet)

#10

-112 = -121

det du har brug for er

(-11)2 = 121

Det samme med -40

Ej for helvede, jeg har bøvlet med det her i en 1 time og så var det bare det der var galt. Tusind tak!


Svar #12
29. april 2017 af TingleFinger (Slettet)

#2

a) AB er en retningvektor for linien gennm A og B. desuden går den gennem et givet punkt A eller B Det er nemmest at bruge A

b) Vinklen er den samme som vinklen mellem retningsvektorerne

c) I parameterfremstillingen sæt z = 80. Det bestemmer t og erve kan du finde de andre koordinater

jeg forstår ikke helt hvad du mener ved c)


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. april 2017 af StoreNord

Sæt parameter-fremstillingen lig med vektoren (xc, yc, 80) og løs z-ligningen med hensyn til t.

Derefter kan du finde xc og yc af parameter-fremstillingen.


Svar #14
29. april 2017 af TingleFinger (Slettet)

#13

Sæt parameter-fremstillingen lig med vektoren (xc, yc, 80) og løs z-ligningen med hensyn til t.

Derefter kan du finde xc og yc af parameter-fremstillingen.

Jeg har isoleret t og får -5 men jeg forstår ikke hvordan jeg kan finde x og y

edit: glem det jeg fandt lige ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. april 2017 af StoreNord

--


Skriv et svar til: Bestem parameterfremstilling, bestem vinkel og bestem x,y koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.