Fysik

0,5 liter cola

01. maj 2017 af rami020800 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en 0,5 liter cola skal nedkøles fra 23 grader til 2 grader. hvor mange gram is er nødvendig når isen tages fra en isspand hvor de har temperaturen 0 grader.

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af mathon

Opstil to energiudtryk:

          ét for afkølingen af colaen, hvor colaens specifikke varmekapacitet sættes lig med vands
                                                      og colaens densitet sættes lig med vands.
   og
          ét for smeltningen af isen.

Sæt lighedstegn mellem de to udtryk (hvilket betyder, at der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne)
og beregn massen af smeltet is.


Svar #2
01. maj 2017 af rami020800 (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener er det fomler jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2017 af mathon

afkøling af cola:
                               mcola · c · ΔT   

smeltning af is
ved smeltepunktet:
                               mis · Lsmelt    

Sæt lighedstegn mellem
de to udtryk:
                               mis · Lsmelt = mcola · c · ΔT        hvor kun mis  er ukendt.  
                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2017 af brugforhjælpT (Slettet)

kan du finde ud af den rami


Svar #5
01. maj 2017 af rami020800 (Slettet)

ja ja


Svar #6
01. maj 2017 af rami020800 (Slettet)

hvad står c får? er det forskellen mellem temparatur og hvis ja hvad er delta t så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2017 af mathon

colaens specifikke varmekapacitet
sættes lig med vands:
                                            c = 4,186 kJ/(kg·K)

ΔT = (23 - 2) K


Skriv et svar til: 0,5 liter cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.