Matematik

Hjælp til opgave med logistisk vækst

02. maj 2017 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og knokler med en opgave, som jeg desværre ikke rigtig kan forstå. Opgaven er vedhæftet.

Det er særligt opgave b, jeg har svært ved.

Her skal jeg bestemme en forskift for A, og dernæst benytte modellen til at bestemme, hvor længe en medarbejder skal være under oplæring for at kunne producere 200 enheder pr. dag ved denne produktionslinje.

Til at finde funktionen har tænkt mig at benytte formlen:

f(x)=M/1+c*e^-kMx og så dernæst isolere c:

Altså

300/(1+c*e^-0,02*300*0)=75

c bliver da 3

Og jeg har fundet min forskrift

A(t)=300/1+3*e^-0,02*300*t

Men da jeg så skal finde ud af hvor længde en medarbejder skal være under oplæring for at kunne producere 200 enheder pr. dag får jeg et skævt tal. Jeg isolere selvfølgelig t og sætter funktionen lig med 200. Dernæst fås t til at være 0,2986, hvilket ikke rigtig giver mening. 

Håber I kan hjælpe! Hvis der er noget I ikke forstår, så skriv endelig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2017 af peter lind

det giver god mening. Det er mellem 1/3 og 1/4 dag


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.