Matematik

Kan x være aftagende i en eksponentiel funktion?

02. maj 2017 af Thommy2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forskriften er f(x)=2*5^-x kan det lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2017 af peter lind

ja 5-x = (1/5)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af SuneChr

Det er ikke x , der er aftagende men f (x) .
Omskriv til
f (x) = 2·(1/(5x))
Find grænseværdien for  x → -  ∞   og for    x →   ∞


Svar #3
02. maj 2017 af Thommy2 (Slettet)

Men en graf viser at den er aftagende kan det så passe at f(x)=2*5^-x? Hvis ja hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2017 af fosfor (Slettet)

2*5-x = 2 * (1/5)x = 2 * 0.2x

da a<1 er den aftagende


Skriv et svar til: Kan x være aftagende i en eksponentiel funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.