Kemi

Opløsning af salte

05. maj 2017 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med to spørgsmål? 

Opløsning af to forskellige letopløselige salte blandes sammen, hvad sker der? Opskriv afstemt reaktionsskema, hvis der er en reaktion:

1. Opløsningen af natriumioid blandes med en oplsøning af magnesiumsulfat. 

2. Opløsning af Ammomiumchlorid blandes med enopløsning af blynitrat 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af mathon

1.
      \small MgI_2    og    \small Na_2SO_4   er begge let opløselige i vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2017 af mathon

2.
          \small PbCl_2  er tungt opløselig i vand med opløselighedsproduktet:

                                      \small \left [Pb^{2+} \right ] \right )\cdot \left [ Cl^- \right ]^2=1{,}7\cdot 10^{-5}\;M^3

          medens \small NH_4NO_3 er let opløseligt:

hvorfor der udfældes \small PbCl_2.


Svar #3
05. maj 2017 af Sahra123 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Opløsning af salte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.