Matematik

Matematik opgave

05. maj 2017 af MetteJensen99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med at løse denne type opgave?

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af mathon

a)
            find \small f{\, }'(x)

            Beregn \small f{\, }'(0) og \small f(0)
og indsæt i tengentligningen med \small x_o=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2017 af mathon

             \small f{\, }'(x)=x^3-2{,}7x^2-x+2{,7}

             \small \small \small f{\, }'(0)=0^3-2{,}7\cdot 0^2-0+2{,7}=2{,7}

             \small \small f(0)=0{,}25\cdot 0^4-0{,}9\cdot 0^3-0{,}5\cdot 0^2+2{,}7\cdot 0-1=-1

indsæt for \small x_o=0     \small f{\, }'(0)  og  \small f(0)
i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2017 af mathon

Det ses, at
                           \small f{\, }'(x)=0 har roden \small 2{,}7
        da
                           \small f{\, }'(2{,}7)=2{,}7^3-2{,}7\cdot 2{,}7^2-2{,}7+2{,}7=0

                                              \small 2{,}7^3- 2{,}7^3-2{,}7+2{,}7=0       
         
       hvoraf faktoriseringen af \small f{\, }'(x)\! :

                           \small f{\, }'(x)=(x-2{,}7)(x^2-1)
                           \small f{\, }'(x)=(x+1)(x-1)(x-2{,}7)

                                       

                                   


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.