Matematik

MATEMATISKE VÆKSTMODELLER (EKSPONENTIEL)

06. maj 2017 af Recep1212 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen af jer, der ved hvordan man beviser nedenstående?

"Du skal for ekponentiel vækst bevise, hvordan den afhængige variabel ændres, når den uafhængige variabel ændres med en bestemt værdi. Du må gerne illustrere med få eksempler"

Tak på forhånd. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Eksponentiel funktion har formen
f(x) = a bx
Ændr den uafhængige variable med en bestemt værdi c
f(x + c) = a bx+c
Omskriv
f(x + c) = a bx bc = f(x) bc

Dvs. når c lægges til den uafhængige variable, så ganges den afhængige variable med bc


Skriv et svar til: MATEMATISKE VÆKSTMODELLER (EKSPONENTIEL)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.