Fysik

please aner ikke hvor jeg skal begynde fra!

06. maj 2017 af Nannnnnna (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, Her er en opgave jeg lidt usikker om er rigtig forstået. 

1) På det dybeste sted i Storebælt er havdybden 50 cm.
Beregn trykket i atm i den dybde, når saltvandsdensitet er 1,03 g/cm^3 hmm?

skal trykkraften beregnes i enheden pascal ud fra formlen: P = F / A

Eller  = P / (h • g)? eller er jeg helt galt på den??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2017 af goetke (Slettet)

Benyt, at et tryk i en vis dybde kan udregnes, hvis man kender højden h, densiteten \rho og tyngdeaccelerationen g.

P = \rho \cdot h\cdot g+P_{atm}

, hvor P_{atm} angiver lufttrykket, da luften ovenover vandet jo også vejer noget


Svar #2
06. maj 2017 af Nannnnnna (Slettet)

lige et par spørgesmål :)

okay? så P er tryk som er den jeg skal finde, men lille p er hvad?

og h, jeg kender jo kun havdybden er det den jeg skal bruge som h? og tilsidst Patm er lufttryk den er konstant ik?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2017 af goetke (Slettet)

Lille er trykket i saltvandet, som er 1,03 g/cm^3.

Ja, du skal sætte h lig havdybden, som er 50. Ved ikke helt, om du mener cm eller m.

Lufttrykket er konstant jo, på 101300 Pa.


Svar #4
06. maj 2017 af Nannnnnna (Slettet)

TUSIND TAK for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2017 af hesch (Slettet)

ρ ( det græske bogstav rho ) er saltvandets massefylde, som er 1,03 g/cm3.


Skriv et svar til: please aner ikke hvor jeg skal begynde fra!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.