Fysik

FYSIK OPGAVE _ AKUT

06. maj 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Er der nogle der har styr på hvordan man beregner universets alder.

Jeg kender hubblekonstanten som er: 21,7 år, hvad skal jeg ellers kende og hvilken formle skal jeg benytte?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2017 af janhaa

https://www.e-education.psu.edu/astro801/content/l10_p5.html


Svar #2
06. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men forstår ikke, hvorfor det er 1/2.37*10-18. Er Hubbles lov ikke 21,7, så det bliver 1/21,7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Der skal enheder på Ho

[{\displaystyle 2,3\times 10^{-18}}] (m/s)/m

værdi fra 2006 .

det er ikke enheden år med faktisk herts (m/s/m = 1/s )

eller  70 (km/s)/Mpc 


Svar #4
07. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Okay, så i virkeligheden er det 21,7 km/s*Mlysår = 2,3*10-18 (m/s)/m

Har jeg forstået det rigtigt?

Forstår bare ikke hvordan man kommer frem til 2,3*10-18 (m/s)/m...


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Der er noget der er målt.

værdien varierer faktisk, målingerne er ikke så eksakte. 


Svar #6
07. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvad er 2,3*10-18 (m/s)/m en måling for :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Det er Ho i formlen

v= Ho *d

Hvor v er galaksernes hastighed væk fra os , som målt med rødskift ( gælder ikke for galakser i vores egen gruppe) og d er afstanden.

Svar #8
09. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: FYSIK OPGAVE _ AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.