Matematik

Arealet udtryk ved funktionen A(t)

08. maj 2017 af HenrySidis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b fra følgende billede. Jeg havde en tidligere tråd kørende, men hjælperne, lader til at have glemt til den :) så prøver igen. Sidst kom vi frem til at arealet kan opskrives som (b(f(1/2b)-8), men er ikke klar over hvorfor højden kan skrives som f(1/2b)-8


Svar #1
08. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

Opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2017 af StoreNord

I x=½b skal der være 8 meter fra hjørnet lodret op til grafen.


Svar #3
08. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

Hvordan kan det vides at højden er 1/2b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2017 af StoreNord

1/2b   er et vandret mål fra     x=0    og ud til glaspartiete højre kant.

Dèr er hangar-taget    f(½b) oppe.  Og glas-partiets hjørne er 8 meter dèr-under


Svar #5
08. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

ah okay tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2017 af StoreNord

Det er ikke et kvadrat, men et rektangel.


Svar #7
08. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

Er stadig dog ikke helt med på hvordan man så kommer det sidste stykke (frem til A(t)) ud fra den viden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2017 af StoreNord

A(b) = b * (f(½b)-8)

        = b * (-0,024*(1/4 b²+20) - 8)

        = b3 * (-0,006) +12b


Skriv et svar til: Arealet udtryk ved funktionen A(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.