Matematik

funktion

09. maj 2017 af mTyh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?

f(x) = b * a^x, det oplyses at f(1)=3 og f(4)=24

Bestem a og b

-er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af mathon

             \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

             \small a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

             \small b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.