Matematik

procent

11. maj 2017 af bokaj123 - Niveau: 10. klasse

Længden på en rute var før 234247 meter nu er den 167106. Hvor meget er den kortere i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2017 af janhaa

167106 / 234247 = 0,7134

DVs


0,287 = 28,7 % kortere


Svar #2
11. maj 2017 af bokaj123

kan man godt sige at den gamle rute længde er reduceret med 71,34% ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2017 af fosfor (Slettet)

nej den er reduceret til 71% af originallængden


Svar #4
11. maj 2017 af bokaj123

Hvorfor kan man ikke sige at ruten på 234247 er reduceret med 71%, hvilket jo er det samme som at sige at ruten på 167106 er 28% kortere


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2017 af StoreNord

Hvis den var reduceret med 71%, var den nærmest divideret 3.

#1 har da helt ret, men min foretrukne måde at anskue det på er at trække den nye længde fra den gamle, og så sætte reduktionen i forhold til den oprindelige længde, og så gange med 100 for at få det i %.

Det gir også  28,7 %


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2017 af mathon

reduceret med 71% betyder tilbageværende 29% = 0,29

En kontrolregning viser          før                          nu
                                          (234.247 m) · 0,29 = 67.931,6 m      hvilket jo ikke stemmer.
                                        


Svar #7
11. maj 2017 af bokaj123

0,71*234247 = 167106 

så hvorfor kan man ikke sige at den er reduceret med 71% ? jeg kan godt se at det er det samme som at sige at den er 28% koretere hvilket nok er nemmere. men begge dele er vel rigtige. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2017 af mathon

Den er ikke reduceret med 71% men til 71%. som forklaret i #3.

fra at være 100% er den nu (100-29)% altså reduceret med 29%.

…man kan derfor ikke sige, at vejlængden er reduceret med 71%, hvis man vil sige noget rigtigt.

Din tilsyneladende forståelse af procentregning virker lidet brugbar.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2017 af StoreNord

Du kan se det på en lineal, hvis den er 30 cm.

Dividèr begge tal med 10000; så har du  23  og  16.

Så kan du tydeligt se at ruten er reduceret til  71,8%, eller med 1/3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2017 af mathon

#0
       Hvis du i "guldmønt" har 100 kr i lommen og giver 40 kr til en kammerat og derefter har 60 kr i lommen,
       så siger du ikke, at din "guldmønt" er reduceret/nedbragt med 60 kr.

       Anderledes bliver det ikke, fordi du i stedet taler om procent.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.