Matematik

Vis at a(1−a)+b(1−b)+c(1−c)≤ 3 /4

13. maj 2017 af 123hrj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis at a(1−a)+b(1−b)+c(1−c)≤ 3 /4

hvor a,b,c er reelle tal

Hvordan starter jeg?


Svar #1
13. maj 2017 af 123hrj (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2017 af AskTheAfghan

Jeg tror, du mangler flere informationer. Venstresiden har du

a(1-a) + b(1-b) + c(1-c) = a + b + c - (a2 + b2 + c2) ≤ a + b + c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2017 af AskTheAfghan

Hvis man sætter f(x) = x(1 - x), er x = 1/2 en løsning til ligningen f '(x) = 0. Dette giver nemlig, at f(x) ≤ f(1/2) = 1/4 for alle reelle x. Kan du fortsætte herfra?


Skriv et svar til: Vis at a(1−a)+b(1−b)+c(1−c)≤ 3 /4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.