Matematik

sandsynlighed

15. maj 2017 af TheMightyMartyna (Slettet) - Niveau: 8. klasse
i fiskedammen svømmer der 54 plastikænder rundt. Hver and har et farvet mærke i bunden.

-7 ænder med gul farve
-9 ænder med hvid farve
-19 ænder med rød farve
-19 ænder med blå farve

for 15kr får man lov til at fange tre ænder



**præmietabel**

3 gule mærker: frit valg på alle hylder
3 hvid mærker: 1. præmie


julie overvejer sandsynligheden for at få "frit valg på alle hylder"

beregn denne sandsynlighed.

OBS! hvis der skal ganges brøker.. så forklar hvordan du gør.
tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af janhaa

P(3\,gule)=\frac{7}{54}\cdot \frac{6}{53}\cdot \frac{5}{52}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2017 af PeterValberg

Alternativt antal måder, hvorpå du kan udvælge 3 ud af 7 gule, divideret 
med antal måder, hvorpå du kan udvælge 3 ud af 54 mulige ænder:

P(3\text{\,gule})=\frac{K(7,3)}{K(54,3)}

hvor:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.