Matematik

Mundtlig eksamen hassssster

16. maj 2017 af meria2004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej ,hvordan ska man bevise at funktionen  f(x)=e^kx har stamfunktionerne F(x)=1/k e^kx+k.

jeg kom til at man skal bruge regnereglen der hedder f(x)= e^kx  => f'(x)=k*e^kx

men ved ikk hvordan ska jeg beregne det videre.

håber I vil kunne hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2017 af peter lind

Dermed har du også bevist det. Det er integrationsprøven


Svar #2
16. maj 2017 af meria2004 (Slettet)

men hvordan ska jeg bruge den regneregel , kan du vise mig det


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2017 af peter lind

F er stamfunktion til f(x) hvis F'(x) = f(x) og det er jo det du har vist med F(x)=ekx/k +c. Hvis det evt. er differentiationen af ekx du er i tvivl om så brug reglen om differentiation af sammesat funktion. Ydre funktion ey indre funktion y = kx


Skriv et svar til: Mundtlig eksamen hassssster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.