Matematik

vektorer

20. maj 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: C-niveau

SØGER HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2017 af Mathias7878

a) Brug formlen for vinklen mellem to vektorer

b) At to vektorer er paralelle kræver, at determinanten af de to vektorer er lig nul 0

- - -

 

 


Svar #2
21. maj 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

når der står 2t og t=2 skal jeg så bare gange altså 2*2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2017 af Mathias7878

Ja :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2017 af MatHFlærer

a) vinklen er: 156.8o

b) t=8

Benyt Mathias' formler :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2017 af mathon

b) At to vektorer a og b  er parallelle kræver,
at
                      \small \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b}=0

                      \small \begin{pmatrix} 4\\2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4-3t\\ 5 \end{pmatrix}=0

                      \small 4(4-3t)+2t\cdot 5=0

                      \small 2(4-3t)+t\cdot 5=0

                      \small 8-6t+5t=0

                      \small 8=t

              


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2017 af mathon

eller

b) At to vektorer a og b  er parallelle kræver,
at
                      \small det\left ( \overrightarrow{a},\overrightarrow{b} \right )=0

                      \small \begin{vmatrix} 2t &(4-3t) \\ -4&5 \end{vmatrix}=0

                      \small 2t\cdot 5-(-4)(4-3t)=0

                      \small t\cdot 5-(-2)(4-3t)=0

                     \small 5t+8-6t=0

                     \small 8=t


Svar #8
21. maj 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

tusind tak!! 

jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg regner a.. og jeg er gået lidt i stå

jeg har vedhæftet et billede af hvad jeg har lavet indtil nu (jeg er dog ikke sikker på det er rigtigt)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2017 af MatHFlærer

Du er godt på vej, men det går galt her:

Det er ikke 4*2 men 4*(-2)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.