Matematik

FACIT: Matematik B STX 23. maj 2017

24. maj 2017 af MatHFlærer - Niveau: B-niveau

Matematik B, 23 maj facit.

Hvis jeg har overset en opgave, eller lavet en afrundingsfejl så må I gerne kommentere det! Jeg kar kun løbet sættet hurtigt igennem. Jeg ved, at Studienet uploader løsninger med metoder osv, så dem kan I kigge på når de er færdige.

Delprøve 1
Opgave 1
a) x=4

Opgave 2
a) |DE|=12 og |BC|=6

Opgave 3
a) f(x) tilhører grafen B, g(x) tilhører grafen A, h(x) tilhører grafen C. 


Opgave 4
a) Du skal bare sørge for, at grafen er glad og at den skærer y-aksen OVER x-aksen og at tangenten i skæring med y-aksen er positiv. (Jeg kan ikke få mit IMG upload til at virke!....)


Opgave 5
a) F(x)=3x^3-x^2-5x+3


Opgave 6
a) Løs ligningen f'(x)=4 og ja, y=4x+1 er tangent i punktet x_0=1

Delprøve 2
Opgave 7
a) a=324.464 og b=3020.321
b) f(8)=5616.036 så i år 2018 


Opgave 8
a) Medellen er N(t)=950\cdot 1.034^t
b) Fordoblingstiden er 20.7år


Opgave 9
a) Grafen må I selv tegne. Løs ligningen M(t)=100\Leftrightarrow t=20.373 dvs. ca 20 år efter er biomassen 100 tons pr. ha.
b) M'(10)=3.452 så efter 10 år vokser mængden af biomassen med 3.452 tons pr ha.


Opgave 10
a) f(x) er voksende i intervallet ]-\infty;-3] og [1;\infty[ samt aftagende i intervallet [-3;1]
b) Tangenten er y=-3e^2x-3e^2 (approksimeret form er også okay!)


Opgave 11
a) Hypotese: Der er ingen sammenhæng mellem bekymring og køn
b) Hypotesen afvises 


Opgave 12
a) \angle A=106.7^o og \angle B=146.6^o
b) O_{flise}=107.5cm og |BF|=26.9cm


Opgave 13
a) f(50)=32.5 dvs. 50% af de fattigste tjener 32.5% af landets samlede indkomst.
b) g(58.206)=18.026 dvs Robin Hood indekset for landet er ca. 18%


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hej,

Kan du sende et link til hvor jeg kan se metoderne? 

Mvh Carolina


Skriv et svar til: FACIT: Matematik B STX 23. maj 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.