Kemi

Beregn volumen

26. maj 2017 af 555h (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fremstil 350 mL 2,0 w/w% KOH. Hvor mange mL 2,0 M KOH skal der fremstilles?

Facit = 63 mL

Jeg bruger følgende formel:

V1= (c2*v2*M1) / (1000 *c1 *P1)

Jeg får altid et resultat på 1,7 mL

Er der nogen der kan hjælpe med at vise mig hvad problemet er ? Hvor fejlen opstår sådan at jeg får altid 1,7 istedet for det resultat som er 63 mL

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af mathon

Densiteten af 2,0 w/w% KOH er 1,017 g/mL.
Koncentrationen bliver
da:

                   \small c=2\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\rho }{M}=2\cdot 10^{-2}\cdot \frac{1{,}017\; \tfrac{kg}{L}}{0{,}05610\; \tfrac{kg}{mol}}=0{,}36\; M

Stofmængden af 350 mL 0,36 M KOH
er:
                   \small n=V\cdot c=(0{,}350\; L)\cdot \left ( 0{,}36\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}126\; mol
ækvivalent
med:
                   \small \small V=\frac{n}{c}=\frac{0{,}126\; mol}{2{,}0\; \tfrac{mol}{L}}=0{,}063 L=63\; mL   2,0 M KOH.
                  
                             


Svar #2
26. maj 2017 af 555h (Slettet)

Hej

I min bog er der kun den formel jeg har skrevet som man skal anvende. Jeg undrer mig at det ser ud til at det er ikke den rigtig formel man skal bruge alligvel. Jeg vil spørge om hvor kommer det der 2 * 10-2 fra ?

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2017 af mathon

          \small \small 2\%=\frac{2}{100}=\frac{2}{10^2}=2\cdot \frac{1}{10^2}=2\cdot 10^{-2}


Skriv et svar til: Beregn volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.