Kemi

Beregning af trypsins specifikke aktivitet

26. maj 2017 af thedummieone - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og læser op til Kemi A skriftlig eksamen, og nedenstående opgave har voldt mig problemer ( aug 2007)Hvordan bestemmes trypsins specifikke aktivitet (målt i micromol/(min*mg)?

Opgavens informationer er:

Trypsins specikke aktivitet ønskes bestemt efter 3 minutter. Derfor undersøges reaktion (I) (stoffet BANA reagerer ved tilsætning af enzymet trypsin, hvor der dannes bl.a. 4- nitroanilin i forhold 1:1).

- Start koncentration af BANA er 50*10^¨-3 M

- Start koncentration af trypsin er 6.0*10^-8 M  og det samlede volumen er 3.0 mL

Jeg beregnet  [BANA] efter 3 minutter til 49.9*10^-3 M.

Trypsins specifikke aktivitet er den stofmængde BANA, som 1 mg trypsin kan omsætte pr. minut.

Hvordan bestemmes trypsins specifikke aktivitet (målt i micromol/(min*mg)?

Her er jeg kommet frem til at n(trypsin) først skal beregnes, vha. n=M*V og herefter kan massen af trypsin bestemmes.

Dernæst skal stofmængden af stoffet BANA bestemmes. Hvorfor er stofmængden af BANA ikke ?????:

n(BANA)= [BANA]*V

I en facitliste står i stedet, at stofmængden af BANA bestemmes ud fra:

n(BANA)= n(4-nitroanilin)=>

n(BANA)= [4-nitroanilin]*V

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe, da jeg ikke har nogen andre at spørge....


Skriv et svar til: Beregning af trypsins specifikke aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.