Kemi

PH

28. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En liter 0,100 M HCl opløsning tilsættes 0,300 mol pyridin uden rumfangsændring. Hvad bliver pH i blandingen?

kb = 1.6 * 10^-9

Mit bud ses i vedhæftede billede..

Er der nogen der kan spotte fejlen? Løsningen er 5.51

Vedhæftet fil: studie.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af mathon

Der er overskud af pyridin, som er en base, hvorfor pH ikke kan være 5,51.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2017 af mathon

\small pK_b=-\log(1{,}6\cdot 10^{-9})=8{,}8
\small pK_s=14-8{,}8=5{,}2

Efter tilsætning af pyridin haves  0,2 M pyridin

                      \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left (pK_s+\log(c_s) \right )       

                      \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left (5{,}2+\log(0{,}2) \right )=9{,}3


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2017 af mathon

Bemærk
korrektion:

      Efter tilsætningen af pyridin haves en puffer:

                      \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                      \small pH=5{,}2+\log\left ( \frac{0{,}2}{0{,}1} \right )=5{,}5


Svar #4
29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Min lærer har angivet svaret til at være 5.51. se vedhæftede billede

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2017 af janhaa

#4

Min lærer har angivet svaret til at være 5.51. se vedhæftede billede

pH = pK_a - \log(0,5) = 5,204 - \log(0,5)=5,505 \approx 5,51


Svar #6
29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Hvordan ser reaktionen ud? iforhodl til før(O:) og efter(Eq:) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2017 af janhaa

#6

Hvordan ser reaktionen ud? iforhodl til før(O:) og efter(Eq:) ?

O:

A^-+ H_2O <=> HA + OH^-

eq:

A^- + HCl => HA + Cl^-,


Svar #8
29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Det er jo ikke vand du bruger, det pyridin?


Svar #9
29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Altså hvad er reaktionen med de tilhørende M, før og efter?


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.