Fysik

Solens effekt ud fra solarkonstanten

31. maj 2017 af hxhxhxhx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man solens effekt ud fra solarkonstanten?

Solarkonstanten er 1367 W/m^2

Hvordan kan man ud fra einsteins ligning beregne hvor meget masse solen mister pr. sekund?

Har det noget med formlerne på billedet at gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2017 af janhaa

E=\left | \Delta m \right |\cdot c^2\\ \\ E=\left (4{,}26\cdot 10^{9}\; kg \right )\cdot (3\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s})^2=3{,}834\cdot 10^{{26}}\; J\\ \\ P=3{,}834\cdot 10^{{26}}\; W


Svar #2
01. juni 2017 af hxhxhxhx (Slettet)

Tak!!!

Hvad betyder tallet 4,26 og hvor kommer det fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni 2017 af Eksperimentalfysikeren

#1 har intet at gøre med spørgsmålet.

Man regner med, at solen stråler lige meget i alle retninger. Den samlede stråling fordeles derfor jævnt over en kugleflade med en radius, der er radius i jordens bane. Du ved, hvor stor effekten er gennem 1m2, så når du har regnet kuglefladens areal ud, skal du blot gange med solarkonstanten.


Skriv et svar til: Solens effekt ud fra solarkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.