Matematik

Funktioner, potensfunktion

31. maj 2017 af CCBook (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med, at lave besvarelse til eksamen omkring potensfunktion.

x = 1, 2, 4, 8 og 18

y = 0,222*x ^ 5/2

1 = 0,222*1^ 5/2

2 = 0,222*2^5/2

osv...

Er det rigtigt gjort og hvordan kan jeg lave et billede af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2017 af FransiscoMertens (Slettet)

Hvad er mening med det du skal lave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2017 af Soeffi

#0 Prøv:

x = 1, 2, 4, 8 og 18

y(x) = 0,222*x^(5/2)

y(1) = 0,222*1^(5/2)

y(2) = 0,222*2^(5/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2017 af SuneChr

# 0
Med et lille kunstgreb kan du få forståelsen af, hvad det vil sige at opløfte x i 5/2
Man har

x^{\frac{5}{2}}=x^{\frac{4}{2}}\cdot x^{\frac{1}{2}}=x^{2}\cdot \sqrt{x}
Det er nok meningen, at du skal tegne kurven for
y=0,222\cdot x^{\frac{5}{2}}  med x = 1, 2, 4, 8 og 18  som støttepunkter. Find y ved at anvende nævnte omskrivning.


Svar #4
01. juni 2017 af CCBook (Slettet)

#1

Hvad er mening med det du skal lave?

Jeg skal lave en potensfunktion som der står i overskiften?


Skriv et svar til: Funktioner, potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.