Matematik

Bestem toppunktet og ligningen for symmetriaksen for parablen

03. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆÆLP
Bestem toppunktet og ligningen for symmetriaksen for parablen givet ved:
[f(x)=-x^2-4x+10]

skal jeg finde diskriminanten først og hvis ja hvordan?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2017 af StoreNord

Nej.           Du kan finde f'(x) og hvor den er   0.

Du kunne også bruge "Toppunkts-formelen", men deet for børn.             :)


Svar #2
03. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet)

:( hvaaa? det hjælper jo ikke!man skal jo bruge diskriminatformlen for at finde T ?!

så hvordan skal jeg sætte -x^2 ind i d- formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2017 af StoreNord

Med "Toppunkts-formelen" kan du finde x. Når du har fundet x, kan du finde y ved at indsætte den fundne x i f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2017 af StoreNord

- Men lad os dog finde diskriminanten:    d=(-4)2-4*(-1)*10 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Du kan godt starte med at finde d og så løse f(x) = -d/(4a)


Svar #6
03. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet)

ok tak har fundet ud af det


Skriv et svar til: Bestem toppunktet og ligningen for symmetriaksen for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.